gobe

Wanhan Tapiolan Tulevaisuus

Mainsikkapaikka Wanha Tapiola,  Uusi alku. OSA 2 


Parin huonon tuurin vuoden jälkeen en ole kehittänyt tilan toimintaa. Viljelty pinta-alakin on supistunut kymmenesosaan aiemmasta. Nyt kuitenkin suunnittelen eräänlaista jälleenrakennusta. Laskelmia olen jonkin verran tehnyt. Mutta mielelläni kuulen entisiä asiakkaita. Olen avoin uusillekkin ideoille. Pitää tietenkin miettiä että miten saadaan ne ideat käytännössä toteutettua, jos kovin eksoottisia ajatuksia tulee. Facebook-sivuilla voi lähettää yksityisviesteinä ehdotuksia ja miksei julkikeskusteluakin voisi käydä. Ajattelin, että kannattaisikohan luoda suljettu facebookryhmä?

Käytännön rajoituksiahan tässä on, kun lähden ikäänkuin takamatkalta. Ensimmäinen ongelma on, että mansikan taimia ei osteta niinkuin ruokakaupan hyllyltä, joten kesä 2018 pitää käyttää esivalmisteluihin. Suunnittelu on kuitenkin aloitetava nyt. Jonkinverran investointeja pitää tehdä jo nyt, eli käytännössä vuotta ennen ensimmäistä sadonkorjuuta. Olen suunnitellut vakioasiakkuuksiin perustuvaa järjestelyä. En vielä oikein tiedä millainen se on. Mutta siitäkin haluan keskustella.

Mielelläni laajentaisin tätä mansikkapaikkaa, ehkäpä jopa yhtä isoksi kuin 5 vuotta sitten!

Ota siis ihmeessä yhteyttä facebookin kautta, niin suunnitellaan yhdessä, miten se on parhaiten mahdollista tulevina vuosina. Helmikuun loppuun olen kiireinen muiden velvollisuuksien takia, mutta sen jälkeen...

Vuosi 2019

Edelleenkään en ole saanut suunniteltua kannattavaa mansikanviljelyä. Suunnittelu ja varsinaisen vakituisen elinkeinon etsintä jatkuu. Jotta saisin jonkinlaisen käsityksen siitä, miten tämä touhu mahtaisi kannattaa, ryhdyn tekemään kartoitusta. Ehkäpä voit vastata muutamaan kysymykseen tällä sivulla?

Mansikan itsepoimintaa Kajaanissa

Jos haluat poimia tulevina vuosina mansikkaa itsellesi Kajaanissa, ota yhteyttä facebookin kautta