gobe

Mansikan hinta

Mansikan hinta itsepoimien on vakio. Hinta on ollut useita vuosia 4,50 € / kg.

Yleistä mansikan itsepoiminnasta

Vaihda keruuasentoa, niin ei mene selkä tai jalat. Pidä vesipullo mukana, Nauti kesästä.
Jos et ole varma tunnistatko kypsän mansikan, tarkkaile laatu maistamalla marja tai pari. Jos maistamasi mansikka on makea, paina sen väritys mieleesi. Mainsikkalajikkeiden välillä on eroja, eikä väristä voi aivan tarkalleen aina päätellä kypsyyttä, mutta riittävän lähelle se menee.
Älä revi marjoja pensaasta, pikkupyöräytyksellä kypsä marja suorastaan putoaa käteen. Mansikan kukkaperä katkeaa "vastakarvaan" helposti. Jos mansikan kerää ilman kantaa, ne eivät silloin kestä hyvin kuljetusta ja voivat erityisesti sankossa helposti mehustua ennen aikojaan. Tilalta on saatavilla keruukoppia lainaksi ja kuljetuslaatikoita voi ostaa.

Ajan varaaminen

Varaa keruuaika etukäteen puhelimitse. Näin varmistan, että pellolla on mukavasti tilaa. Samalla varmistan että saatte kerättyä tarvitsemanne määrän.

Olen vuonna 2014 yleisön pyynnöstä suunnitellut ottanut käyttöön paperin ja kynän käyttöön perustuvan varausjärjestelmän, joten osa poiminta-ajoista voidaan varata jopa muutamia päiviä ennen. Sadon kypsyminen ja satomäärät käytännösä heittelevät sään mukaan, joten osa poiminta-ajoista voidaan varata myös edellisenä päivänä. Kuluvalle päivälle on mahdollista saada ilta-aikoja, koska tilanne tarkkenee iltapäivään mennessä.

Käytännössä toimitaan siis seuraavasti: Kun soitat, kerron sinulle millaisia poimintapäiviä on tiedossa ja mihin aikaan. Kysyn myös tavoiteltavan kilomäärän sankoiksi muunnettuna: yksi sangollinen on karkeasti 5 kiloa.

Tilalla ei ole varsinaista parkkipaikkaa, vaan autot joudutaan pysäköimään pihapiiriin. Paikoitustilaa on rajoitetusti, joten joudun senkin perusteella miettimään keruuaikoja.

Poiminta-ajan peruminen

Ilmoita hyvissä ajoin puhelimitse niin saan marjat uusjakoon!

Poimintajärjestelyt

Kun olette saaneet kulkuvälinheenne pysäköityä, tulkaa lähistöllä sijaitsevan mansikkakyltin läheistyyteen odottamaan paikannäyttäjää tai jotakuta joka osoittaa teille pellolla olevan tai sieltä juuri takaisin pihapiiriin tulevan paikannäyttäjän (isäntä itte). Paikannäyttäjä saapuu paikalle mahdollisimman pian ja osoittaa teille paikan josta voitte aloittaa keräämisen. Hän toivottavasti myös muistaa näyttää teille miten poiminnan aloitus/lopetuspaikka merkitään. Merkkeinä käytämme valkoisia seipäitä. Seipäät asetetaan mansikkapenkin riviväliin siten, että ne osoittavat sekä poiminnan lopetus/aloituspaikan että myös poimintasuunnan.

Tämän jälkeen voitte lähteä keräämään merkeistä eteenpäin. lopetettuanne keräämisen voitte jättää keruuastianne hetkeksi siihen mihin lopetitte. Näin teidän on helppo hakea merkki takaanne osoittamaan seuraavalle kerääjälle oikean paikan poiminnan aloitukseen. Sitten voittekin asettaa merkin siten kun se on teille ohjeistettu laitettavaksi.

Mieti miltä seuraavan tuntuu tulla keräämään sinun jälkeesi ja ajattele tilanne omalle kohdallesi. Toimi niin, että sinun olisi itsesi mukava tulla keräämään jälkeesi. Sitten voittekin palata takaisin pihapiiriin, jonne olemme sijoittaneet punnituspaikan (varastorakennus, pieni käyntiovi isoissa pariovissa). Punnituksen ja maksun jälkeen marjanne odottavat pikaista pakastusta pysyäkseen hyvinä vitamiinilähteinä pitkin talvea.

Lemmikit

Koiria ei saa tuoda mansikkatilalle. Koiran on pysyttävä joko autossa tai se on jätettävä pois poimintareissulta.

Käyntiosoite

Parkinniementie 72
87100 Kajaani
Varauspuhelin, joka on päällä mansikkakauden aikana: 0400580642

Mansikan itsepoimintaa Kajaanissa

Jos haluat poimia tulevina vuosina mansikkaa itsellesi Kajaanissa, ota yhteyttä facebookin kautta